вторник, 10 ноември 2009 г.

Историята на Бакуган / Bakugan Story

Един ден, започнаха да падат карти от небето. децата по целия свят започнаха да ги събират. Картите, включваха различни герои, различни среди, както и различни сили. Децата създадоха популярната игра за битки, но не знаеха, че тези карти вдействителност са свързвани с паралерен свят на Земята, наречен Vestroia. Децата от цял свят започнаха да играят с картите. Но 6 деца се открояваха: Дан, Маручо (Marucho), Руно, Шун, Джули и Алис. Те нарекоха чудовищата Бакугани ("Bakugans"), а техният елитен екип “Bakugan Battle Brawlers”(" Bakugan битката скандалджии ").

Вестория (Vestroia) е огромно измерение състоящо се от 6 свята: Огън, Земя, Светлина, Тъмнина, Вода и Вятър. В самия център на вселената съществуват две противоположни енергийни ядра; центъра на вечността (THE INFINITY CORE), източник на цялата положителна енергия и ... Безмълвният център (THE SILENT CORE), източник на цялата негативна енергия. През цялата история, тези две противоположни сили са поддържали баланса и равновесието във Вестория (Vestroia.)



Обаче, имаше един измамник Bakugan който ламтеше за власт и контрол, както и планираше да се възползва от властта за себе си. Неговото име беше Нага и мисията му бе да проникне в Безмълвният център и да се възползва от неговата мощ.


Междувременно на Земята един учен на име Майкъл работеше над необикновено устройство за транспорт. По време на тестването на машината се получи експлозия, която го засмука. Отведе го на Vestroia, където той откри двете енергийни ядра(центъра). Докато се опитваше да се завърне на Земята, Майкъл беше засмукан от злата енергия на Silent Core и се превърна в злодей, известен като "Хал Джи" (Hal G). Докато беше в Vestroia, Хал Джи се срещна с Bakugan Нага. Двамата направиха сделка - Хал Джи да даде на Нага човешкия свят в замяна на контрола си над Vestroia!



Нага накрая успява да постигне целта си - достига до безмълвния център и започва да поема отрицателната му енергия. Отрицателната енергия се оказва твърде голяма за Нага, за да може да я управлява. Отрицателната енергия избухва и безкрайният център пада на Земята. Vestroia избухва в хаос, а отрицателната енергия поразява съзнанието и волята на Bakugan, който живее там.




Вестория изпада в разруха и гибел. Човешкият свят също е засегнат. Двете ядра (центъра) се смесват и започват да вилнеят. Идва момента, когато Дан и другите Бакуган играчи (Battle Brawlers) трябва да възстановят баланса. Това, което тези млади воини първоначално смятаха просто за игра, се превърна в надпревара за възстановяване на мира в цялата Вселена!




Превод на "Детски приказки и игри" от Bakugan Story и снимков материал от сайта BakuganToyStore.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...