сряда, 21 април 2010 г.

Змия от хартия - 1 част


В два последователни поста ще ви покажа как да си направим змия от хартия. Тази фигура е малко по сложна от досегашните показвани в този блог. Ако нещо не разбирате, помолете някой по-голям да ви помогне. В първата част на работа ще изработим опашката на змията.
Ще са необходими три различни цветни хартии. Ние избрахме светло, тъмно зелен и оранжева хартии.

Нужни са ни ножица, лепило, линийка, молив, цветните листа и търпение. :)

Първо ще разграфим опашката на змията, като след това ще изрежем лентите, от които ще я оформим.






Разчертаните ленти, сега ги изрязваме внимателно. Като начало деблината на всички ленти и от двете цветни хартии, ще са ни еднакви.



След това закрепяме една за друга изрязаните ленти от всеки цвят по отделно, за да образуваме една по-дълга лента.






Същото правим и с другия цвят хартия, разграфена, нарязна на ленти и след това залепваме частите една за друга, за да с еполучат две дълги ленти.




След това по дължината на всяка лента очертаваме по едн алиния, като от единия край ширината е колкото на ленатата първоначално-да речем при нас е 5 см. В другия край, размера е 2 см. Изрязваме внимателно. Така лентата ни става двойно по-дълга. И знаете опашките на змиите към върха се стесняват. Точно това ще направим и ние.





След като сме изрязали лентите. Вземаме с еднаквата гоелмина и дебелина, от два цвята ленти и ги поставяме под прав ъгъл. Започваме прегъването, като двете ленти трябва да се усукат една в друга. Следвайте снимките.




Залепваме двата края на първите ленти.




Започва прегъването. Нещо като плетеница. Едно през друго, през друго, докато не ни остане малка част, която отново да залепим...













Хубаво натискайте и задържайте, за да не ви избяга. Към края става малко по-сложничко, така че внимавайте.



Залепено, ето какво имаме....




След това леко разтеглете настрани и имате едната част на змията. Двете двойки ленти, прегънати и преплетени една в друга залепете, една за друга, за да имате по-дълга опашка.





Вижте и останалата част на змията...главата.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...