сряда, 24 февруари 2010 г.

Приказка по филма Къща чудовище / Monster House

Типичен есенен ден, преди Хелоуин. Малко момиченце кара триколката си. Листата падат... Момиченцето попада на окосена трева, пред къща различна от другите в квартала. Собственика на къщата, странна птица, със зъл поглед излиза и прибира колелото на момиченцето.
Всичко това се развива пред погледа на едно 12 годишно момче - Диджей, живеещо в съседната къща сред къщата Чудовище... и господин Небъркракър. Родителите му заминават за два дни и идва детегледачка...
Сблъсъска с къщата предстои. Приятеля на Диджей Чаудър има нова баскетболна топка, която по време на игра попада в двора на странната къща. Момчетата искат да си вземат топката, но господин Небъркракър не е на същото мнение. По време на свадата на стареца му става лошо и идва линейка да го закара в болница. Момчетата смятат, че той е умрял и изпитват угризения, че са го убили. През нощта, виждат че къщата е жива и при всеки техен опит да доближат до нея, тя се движи. Момиче на техните години Джени, обикаля от къща на къща преди Хелоуин и продава бонбони. Тръгва към къщата и момчетата я спират, като я спасяват от отворената паст на къщата. ВИкат полиция, но те не ги вземат на сериозно, докато самите полицаи не стават жертва на къщата. Децата влизат в къщата, за да я унищожат, занейки вече начина да го направят. Тя има сърце, което е огнището, до което се стига пре комина.

Оказва се, че историята е по сложна. Стопанина на къщата е жив и се прибира в дома си. Децата не му дават да се върне в нея. Обясняват му, че искат д аму помогнат и той им разкава историята за 300 кг жена разкарвана преди 45 години по панаири...

Той се влюбва в нея и я води на едно самотно място, в онези години. Посторяват си къща, но по време на строежа жената пада в основите на къщата и умира. Духът й остава в къщата. За да се освободи, трябва да бъде унищожена къщата, а това ще стане само като бъде унищожено огнището. Децата се справят с тази задача и всико завършва с щастлив край.

ВИжте трейлъра на филма:
********



**********
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...