вторник, 29 септември 2009 г.

Мата Нуи - историята на Бионикъл (Глаторианци и Агорийци)


Бара Магна е сурова пустинна земя , рядко населена от селяни, наречени Агорийци и техните защитници - Глаторианците. Агорийците живеят в няколко села и използват Глаторианците за уреждане на спорове и печелене на оскъдните ресурси. Веднъж годишно, всички Глаторианци идват на "Арена Магна", за да се види кой е най-добрият. Това беше преди Скрал (Skrall) да се разбунтуват и да унищожат "Арена Магна".

Сега, племето Skrall, които живеят в северното село Роктус (Roxtus) открито бродят в пустинята. Нападат керваните на Агорийците и крадат всичко, до което могат да се доберат. Глаторианците са заловени или оставени на милостта на горещите пясъци на пустинята.

Една вечер, близо до село Вулкан (Vulcanus), което е несигурна земя се появи ярка ивица в небето, огнен метеор. Любопитни очи проследиха нажеженият до бяло обект, докато падаше на земята и изкопа кратер в пустинята. Когато се охлади, Kanohi Ignika, маската на живота и контейнера за съзнанието на Мата Нуи, се издигна във вихрушка от пясък и светлина. Под маската се очертаваше златно тяло, с височина седем фута. След кацането, докато светлината избледняваше, фигурата на земята се запрепъва. Мата Нуи не използва само седем футови тела. Предишната му форма се извисяваше мили над водите на "Аква" Магна.

Първият му познат беше малка буболечка scarabax(паяк). Неустойчивия (Unsteadily), Мата Нуи само успява да избегне засилването на малките насекоми. Възнаграждаването идва, когато scarabax се докосва до Маската на живота и се променя от насекомо в лъскав щит. Вторият познат на Мата Нуи не е толкова приятелски настроен - Vorox. От атаките на Ворокс е трудно да се защити, дори с новия си щит.

Мата Нуи най-накрая получава някои отговори. Когато Метус (Metus), пътуващ Агориец, се движи по калдаръмена улица с колата си до село Вулкан (Vulcanus). Metus обяснява за Бара Магна и за силата идваща към огненото село.
Има още много да се учи за Мата Нуи.
Превод "Детски приказки и игри" от сайта Bionicle-Mata Nui
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...