сряда, 1 юли 2009 г.

Приказка по филма Кунг фу Панда / Детски филми

Кунг фу Панда е детски филм, който излезе през лятото на 2008 година. Той е комедиен детски филм, който е способен да разсмее всеки и да поучи не един.
Във филма се разказва за далечен Китай и долината на мира, която се защитава от страхотна петорка: Тигрицата, Маймуната, Богомолката, Пепелянката и Жерава. Те се обучават от мъдрите костенурка учителя Угоей (Oogway) и червената панда учителя Шифу. Един ден учителя Угоей има предчуствие, че бившият ученик на Шифу, снежният леопард, Тай Лунг, ще избяга от затвора. Високо в планината Тай Лунг е строго охраняван от носорозите.

Тай Лонг

Историята започва с една мързелива мечка Панда на име По, която живее в долината. Той сънува, че е най-великият кунг фу боец и защищава долината от всяко зло. Но в съня си чува познат глас, който го довежда в реалността. По живее с баща си гъсок, който държи заведение, в което се готвят вкусни ястия от юфка и желанието на баща му е, някога По да продължи семейният бизнес.

Тигрицата

В този ден ще се реши кой ще бъде избраният ученик, който ще носи званието "драконов воин". В двореца ще се проведе турнир на бойните изкуства, на който ще бъде избран воина. И удостоеният с това звание ще получи драконовият свитък. Дворецът, в който се намират учениците на Кунг фу и ще се реши наследника се намира високо. За По се оказва доста голям труд да изкачи многото стълби, за да стигне до двореца. Упоритостта му е възнаградена, но точно пред носа му затварят дворцовите порти и той не може да влезе и да присъства на церемонията. Има много весели и комедийни моменти, в които По се опитва да намери начин да влезе вътре. Накрая решава, че закачайки на един стол ракети и фойерверки, ще успее поне за малко да види какво става вътре. Така в най-важният момент на избора, По се озовава между петимата ученици и учителя Угуай посочва По. Всички са изненадани. Идва трудният момент, в който По трябва да бъде обучен. Отново смеха и веселите моменти не спират. На учителя Шифу е необходимо време да осъзнае, че точно По е подходящия ученик, който ще носи званието "драконов воин". Краят на учителя Угуай е наближил, той обича да стои под едно прасковено дърво и да размишлява. Именно там, той се пренася в отвъдното и заедно с цветовете на прасковата отлита на небето.
В планината при затворника Тай Лунг е изпратен пратеник, да предопреди охраната за видението на учителя Угуай. Носорозите не му вярват. Именно едно перо от пратеника, който е птица, дава възможността на снежния леопард да се измъкне от оковите си.
След смъртта на Угуай и вестта, че Тай Лонг е избягал на Шифу не му остава нищо друго освен да обучи По. Вижда, че когато По е гладен е готов на всичко за храна. Така разкрива много умения, за които дори и не подозира. Обучението му става далеч в планината, където всички ученици постигат своите знания и умения.
Тай Лонг пристига и се среща с петимата. Води се битка между него и Тигрицата, на въженият мост водещ към долината. След това се включват и останалите, но снежният леопард е твърде силен и ги довежда до безсъзнание. Страхът е навсякъде.
Шифу и По слизат от планината. По получава свитъка на дракона. Разгъвайки свитъка, той се оказва празен. Единственото което може да се види е собственото ти отражение. Тогава отчаян По си тръгва към долината и се прибира при баща си. Всички от долината бягат, знаейки че Тай Лонг се е завърнал.
В разговор между По и баща му, По разбира, че всичко се крие в човека, в душата му, че всеки може да е специален и че сам трябва да откриеш своята "тайна съставка" за успех. Събрал сили и разкрил тайната на свитъка По се завръща в двореца, където вече се е провела битка между Шифу и Тай Лонг. Тай Лонг се присмива на пандата ПО, която е дебела и тромава, но именно тези му качества го правят уникален по време на битка. В крайна сметка По побеждава снежния леопард с една хватка на пръстите "Wuxi Finger Hold".
В долината всичко ликува. Другите пет ученика се покланят пред По и го приемат за техният нов учител. Тогава По се сеща, че Шифу е горе в храма може би мъртъв. Шифу е жив. В края на филма типично за комедия, завършва с смях и след това мълчание. По ляга до Шифу и сега има ново изпитание за него, поне за малко да не говори. :)

Решението на Шифу да обучи По
Пандата По, винаги гладен!
Кунг фу Панда,По Пандата По
Тренировките на По
Kung fu Panda Учителя Шифу

Кунг фу Панда
Шифу
Битката между петимата ученика Тигрицата, Пепелянката, Богомолката, Жерава и Маймуната с Тай Лонг.


Trailers:



**************




*******************

Movies:


















*******************
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...